De procedurele voorwaarden

Wie kan een dossier voor je opstarten?

Jijzelf. Jij hebt volledige controle over je dossier:

  • Jij alleen kan een dossier controleren en opvolgen. Je kan wel anderen, bv. je ouders of studentenvoorzieningen, toegang geven om je dossier te bekijken en aan te passen. Alleen jij kan persoonlijke gegevens zoals je bankrekeningnummer, adres en e-mailadres aanpassen in het digitaal loket.
  • Je kan een statuut als zelfstandig, gehuwd, of alleenstaand student verkrijgen.
  • Een ouder kan geen profiel opstellen in jouw naam. Omwille van de wetgeving op de privacy mogen we je persoonlijke gegevens niet met anderen delen zonder je toestemming. Een ouder kan wel toegang vragen tot je dossier door zelf een profiel aan te maken. 

 

Kreeg je vorig jaar een afkeuring, of heb je nog een open dossier van toen?

Dan starten we niet automatisch een dossier voor je op. De kans bestaat dan namelijk dat je dit academiejaar opnieuw niet in aanmerking komt. Dit geldt wel niet voor bijna-beursstudenten.
Behandelen we nog je dossier van vorig academiejaar? Ook dan starten we niet automatisch een dossier voor je op, omdat we eerst het vorige dossier afwerken.
 Je krijgt hiervan een melding in het digitaal loket. Aarzel niet om je opstartvoorkeur aan te passen, dan starten we graag opnieuw een dossier voor je op.

 

Vanaf wanneer kan je een dossier opstarten?

De aanvraagtermijn loopt vanaf 2 juni 2022.

 

Tot wanneer kan je een dossier opstarten?

Je kan een profiel instellen via het digitaal loket tot 1 juni 2023. Stel je je profiel na die datum in? Dan zal je pas een dossier hebben voor het volgende academiejaar. 

 

31 december: een belangrijke datum

Je krijgt tot 31 december 2023 de tijd om ons ontbrekende informatie in je dossier 2022-2023 te bezorgen. Wat dat juist is, vind je in het digitaal loket.

Ben je een gehuwde student? Dan kan je je dossier vervolledigen tot 31 december 2024.