Wanneer wordt mijn dossier behandeld?

De afdeling School- en Studietoelagen verwerkt alle aanvragen en documenten in chronologische volgorde. Wat eerst binnenkomt, wordt eerst behandeld.

Wil je weten wanneer jouw dossier aan de beurt komt? We maakten een voorspelling, die maandelijks wordt aangepast:

Voorspellingstabel dossierbehandeling

Ter info: wegens het sneller automatisch opstarten van dossiers, kwamen er in december 2017 veel meer dossiers binnen dan verwacht. Dit zorgt voor een vertraging van de huidige behandeltermijn.

Voorbeelden

  • Stuurde je je aanvraag op in januari? Dan mag je ten laatste tegen begin april een bericht van ons verwachten.
    Als je aanvraag volledig was, ontvang je een bericht over de goed- of afkeuring. Ontbreken er nog documenten, dan vragen we je om bijkomende informatie.
     
  • Vroeg de afdeling School- en Studietoelagen je in januari naar bijkomende informatie, en antwoordde jij daar begin februari op? De bijkomende informatie wordt dan in de loop van februari, maart of april verwerkt. Je mag ten laatste tegen eind april een bericht verwachten.
     
  • Bezorgde je in de loop van maart nieuwe informatie? Dan wordt je dossier ten laatste midden mei opnieuw behandeld. 

De voorspelling is gebaseerd op de aantallen dossiers en bijkomende documenten die de afdeling School- en Studietoelagen verwacht te ontvangen. De voorspelling is de laatst mogelijke behandeldatum, veel dossiers worden sneller afgewerkt. Daarnaast verwerken we 1 op 3 dossiers automatisch.

Als het indienpatroon sterk wijzigt, wordt de voorspelling ook bijgesteld.

Hoeveel aanvragen waren er maandelijks in 2015-2016?

Grafiek-studietoelagen-2015-16