Nieuws

Digitaal loket niet beschikbaar op 6/3

Op dinsdag 6 maart is het digitaal loket niet beschikbaar wegens onderhoud. Vanaf woensdagmorgen 7 maart kan je terug een aanvraag indienen, je dossier opvolgen en het contactformulier gebruiken.

Je dossier automatisch opgestart?

Begin oktober is de afdeling School- en Studietoelagen gestart met het verzenden van automatisch opgestarte dossiers. Als je sinds 2012-2013 een school- of studietoelage kreeg, maar voor dit schooljaar zelf nog geen aanvraag indiende, krijg je een vooraf ingevuld formulier toegestuurd per e-mail of per post. Voorwaarde is dat je nog ingeschreven bent in een onderwijsinstelling in Vlaanderen én nog steeds gedomicilieerd bent in Vlaanderen.

Vul je formulier bij voorkeur aan via het digitaal loket, dit is de snelste en gemakkelijkste manier. Momenteel behandelen we 30% van onze inkomende dossiers automatisch. Als je het dossier digitaal indient, kunnen we het vlotter behandelen. Lees meer over de procedure van de automatisch gestarte dossiers.

Je kan er uiteraard nog altijd voor kiezen om zelf een aanvraag in te dienen. Je dossier wordt dan dit schooljaar niet meer automatisch opgestart.

Verhuis loket Brussel

Maandag 20 november verhuist het bezoekersloket in Brussel naar het vernieuwde Hendrik Consciencegebouw (Koning Albert II-Laan 15, 1210 Brussel). We ontvangen bezoekers dan niet langer in het Boudewijngebouw (dezelfde straat). De openingsuren blijven dezelfde: maandag en woensdag van 09u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30.

Van Boudewijngebouw naar Consciencegebouw
Doe vanaf nu een nieuwe aanvraag voor 2017-2018

Vanaf 1 augustus kan je een nieuwe aanvraag doen voor het schooljaar 2017-2018. Kandidaten die eerder een goedkeuring kregen, kunnen er ook voor kiezen om te wachten tot hun dossier automatisch opgestart wordt. Dit gebeurt in de periode van november tot en met februari.

Wil je toch graag zelf je aanvraag doen, dan kan dit online via het digitaal loket. Dit is de snelste en makkelijkste manier. Je dossier vervolledigen kan via het contactformulier.

Meer hulp over het aanvragen van een toelage, vind je bij de pagina Hoe aanvragen.

Een nieuw contactformulier

Het contactformulier van het digitaal loket heeft een grondige make-over gekregen. Met een volledige integratie in het digitaal loket, kan je vanaf nu gemakkelijk overschakelen tussen je aanvraag en het contactformulier.

Je kan er al je vragen per categorie stellen, bv. ‘Ik heb een vraag over een brief die jullie mij stuurden’. Daarnaast kan je ook je dossier vervolledigen door documenten of opmerkingen op te laden. Deze worden dan rechtstreeks aan je dossier gekoppeld.

Heb je een vraag? Ga dan zeker een kijkje nemen op het digitaal loket.

Het aanvraagjaar voor 2016-2017 is afgesloten

Met iets meer dan 500.000 aanvragen, heeft de afdeling School- en Studietoelagen een recordjaar afgesloten.

Van dat aantal werden er ook nog eens meer dan 190.000 dossiers automatisch opgestart, opnieuw een record. Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk om nog een aanvraag te doen voor 2016-2017.

Alle aanvragen die binnen zijn gekomen, worden verwerkt en behandeld.

Je kan steeds nagaan wanneer je dossier opnieuw behandeld zal worden.

Een aanvraag indienen voor 2017-2018 kan vanaf 1 augustus.